Vrijwilligersvacature: Productieassistent

 

Stratumseind Klassiek is het nieuwe podium voor klassieke kamermuziek in Eindhoven. Tweemaal per maand worden concerten georganiseerd in De Oude Rechtbank aan het Stratumseind. Na een geslaagd eerste seizoen, staat nu een nieuw seizoen voor de deur en met ingang van september zijn wij daarom op zoek naar versterking van ons vrijwilligersteam.

In het bijzonder zijn we momenteel op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van

PRODUCTIEASSISTENT

Functieomschrijving
Als productieassistent ben je verantwoordelijk voor de productie van de concerten. Je voert het draaiboek uit dat de productiecoördinator heeft opgesteld en je bent daarbij het aanspreekpunt voor onze concertlocatie, musici en andere externe partijen. Je ontvangt en begeleidt de musici en je zorgt dat de zaal ‘klaar’ is voor het concert. Denk hierbij aan het plaatsen van stoelen, het afstellen van de lichten en het inrichten van het podium. Kortom: jij zorgt er (samen met de coördinator) voor dat alle praktische zaken rondom de concerten geregeld zijn, zodat onze bezoekers optimaal kunnen genieten van klassieke muziek.

Functie-eisen
– Ervaring met productie/het organiseren van (klassieke) concerten is een pré
– Je bent stressbestendig, flexibel, praktisch ingesteld en hebt goede communicatieve vaardigheden. Bovendien kun je goed overzicht houden.
– Je bent minimaal één zondagmiddag per maand beschikbaar om productie te draaien.
– Je bent bereid om (in overleg) ook de wat meer coördinerende taken op je te nemen, of om taken van de productiecoördinator op te vangen indien nodig.
– Je hebt affiniteit met podiumkunsten en muziek in het bijzonder. Affiniteit met en kennis van klassieke muziek is een pré.
– Je woont in (de omgeving van) Eindhoven.

Wij bieden
Een belangrijke en uitdagende functie in een klein team, waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Je kunt ervaring opdoen in het organiseren en natuurlijk mag je alle concerten gratis bijwonen. Voor deze vrijwilligersfunctie is helaas geen financiële vergoeding mogelijk. Aan het eind van het seizoen organiseren we een leuke vrijwilligersactiviteit als bedankje voor je inzet.

Ben jij die enthousiaste, hands-on productieassistent die wij zoeken? Mail dan een korte motivatie + je ervaring naar productie@stratumseindklassiek.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Ook dan kun je contact met ons opnemen via bovenstaand e-mailadres.